1
2
3
4
5
6
7
8
9

Bygning uden anvendelse af træ

Alle foreningens huse er bygget af lokale materialer og uden anvendelse af træ, en teknik der stammer fra mellemøsten (især Ægypten og Iran) og som er blevet genoplivet af den franske NGO «Development Workshop». Som I de gamle europæiske kirker er de bærende konstruktioner kupler og hvælvinger. Byggematerialet er soltørrede mursten lavet af jord og uden cement.

Disse huse er mere velegnede til Burkinas varme klima end cementhuse med bliktag, hvilket er mode i mange burkinske landsbyer. Prisen på den slags huse er afhængig af stedet, men de er almindeligvis billigere end cementhuse med bliktag. Dette gælder især i landsbyerne, hvor murerne kan lave deres egne mursten af jord fra landsbyen.

Det er klart, at i et land med problemer som ørkenspredning og afskovning er udvikling og promovering af en sådan miljøvenlig byggeteknik vigtig for lokalbefolkningens fremtid. Hovedprincippet i Development Workshops arbejde er, at husbygning skal gå hånd i hånd med uddannelse af lokalbefolkningen. Dygtige lokale folk der er uddannet i disse nye teknikker er en nødvendig forudsætning og et vigtigt aktiv for at promovere bygning uden anvendelse af træ. I 2005 afholdt Kologh Naba derfor i samarbejde med Development Workshop et kursus i denne byggestil for 8 unge mænd fra landsbyen. Kurset blev finansieret af den danske ambassade i Ouagadougou. Som en del af uddannelsen byggede murerne foreningens vævehus og sæbehus. Senere er yderligere et antal unge mænd blevet uddannet, så vi nu har 16 uddannede murere.

Saidou er leder af associationens murergruppe. Han arbejdede som ufaglært arbejder, da de første huse blev bygget I 2000-2001 og blev uddannet i 2005. I de sidste år har associationen haft en del ordrer på bygning af huse i CSB, og interessen er stigende.

construction15restaurant