1
2
3
4
5
6
7
8
9

Solenergi

Siden 2013 har associationen arbejdet med solenergi. Vi fik en henvendelse fra Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Thy, der skulle sende solpaneler, batterier og andet udstyr til Mali, men ikke kunne på grund af urolighederne der. De spurgte, om vi kunne sætte udstyret op på skoler her i Burkina Faso. Vi svarede ja. Udstyret ankom i begyndelsen af 2013 og det blev begyndelsen til vores arbejde med solenergi.

Udstyret blev sat op på 20 skoler i Saaba kommune. I slutningen af år 2013 fik vi yderligere en henvendelse fra Folkecentret, og vi satte denne gang 20 systemer op i Pabré kommune. I begyndelsen af 2014 satte vi 10 systemer op i Saaba kommune, denne gang finansieret af MAERSK, Dubai, og i december 2014 satte vi 20 systemer op i Tanghin-Dassouri kommune, finansieret af Folkecentret. Senere har vi sat 62 systemer op i privatskolerne i Saabas kommune, finansieret af MAERSK, Dubai, og i slutningen af 2916 10 systemer i skoler i Koubri kommune, denne gang finansieret af Merkur bank, Danmark. Alt i alt har vi altså installeret belysning i 142 skoler, et klasseværelse pr. skole. Bortset fra de to første projekter er alt udstyr købt i Burkina Faso.

Der er således åbnet mulighed for, at burkinske skoleelever og lærere kan forberede sig på skolen om aftenen, og der kan organiseres alfabetisering af befolkningen i landsbyerne.

Vi vil meget gerne fortsætte og udvikle vores arbejde inden for denne sektor. Gennem et CISU projekt skal det i 2017 undersøges, hvor meget strøm vi producerer i vore mange anlæg for eventuelt at lave ét stort system for Kologh Naba i stedet for mange små, og for at udnytte eventuel ubrugt strøm. Vi vil også gerne fortsætte med installationer i skoler og eventuelt klinikker.