1
2
3
4
5
6
7
8
9

Vævning

Aktiviteten startede i 2006, da Helen Lorentzen fra Danmark var på besøg. Hun medbragte trævæve. Disse er senere erstattet af 10 metalvæve, der alle er fabrikeret af den lokale smed i landsbyen.

8 kvinder deltager i aktiviteten, og de laver stof til duge, viskestykker, sjaler, tørklæder, grydelapper, tasker osv. Varerne sys af sygruppen eller af syersker på markedet, hvis sygruppen her har for travlt.

I 2011 fik vævekvinderne et kursus i plantefarvning (ekstrakt af rødder, blade etc.). Og i 2014 et kursus i farvning med kemiske farvestoffer. Kvinderne farver selv deres garn. I 2015 er der lavet en rensebrønd, så farvningen forurener mindst muligt.

Burkina Faso er en af Afrikas største producenter af bomuld, og bomuld er den væsentligste landbrugseksportvare. Med de politiske omvæltninger i 2014 er der kommet en voksende interesse for at promovere vævning af bomuldsgarn. Landets præsident ses altid i en nationaldragt vævet af bomuldsgarn, og en bank kræver, at hele bankpersonalet en dag om ugen bærer en dragt vævet i bomuld. Denne interesse har allerede haft indflydelse på vævegruppen i Kologh Naba. Flere og flere henvender sig for at få vævet stof, og associationen forhandler i øjeblikket om at blive medlem af en organisation, der varetager Burkinas eksport af vævede bomuldsprodukter.